TopMenu

  • ‘Trusted IoT Alliance’ verenigt industrie om IoT op basis van blockchain te bevorderen

‘Trusted IoT Alliance’ verenigt industrie om IoT op basis van blockchain te bevorderen

Een groep bedrijven, verenigd om de ontwikkeling van een blockchain-enabled, trusted Internet of Things (IoT) te stimuleren, kondigde de officiële lancering van de “Trusted IoT Alliance” aan. De missie van deze alliantie is om bedrijven te verenigen om een standaard te ontwikkelen en te bepalen voor een open source blockchain protocol en de IoT-technologie in belangrijke industrieën wereldwijd te ondersteunen. Het lidmaatschap is gericht op de ‘samenwerking van IoT en blockchain’ door toonaangevende proefprojecten, door de publicatie van open source code en door de coördinatie van normen en referentiearchitectuur. Leden van de groep hebben al een gemeenschappelijke API gepubliceerd om ‘dingen’ te registreren voor zowel Hyperledger als Enterprise Ethereum blockchain netwerken.

IoT Security Foundation richt werkgroep voor slimme gebouwen op

De Internet of Things Security Foundation (IoTSF) heeft een werkgroep voor slimme gebouwen opgericht. Het doel van deze werkgroep is het opzetten van een uitgebreide reeks richtlijnen om elk van de deelnemers aan de bevoorradingsketen te helpen IoT veilig te specificeren, te installeren, te integreren, te beheren en te onderhouden in gebouwen. Dit omvat apparatuur voor intelligente gebouwen en bedieningselementen zoals audiovisuele apparatuur, brand, HVAC, verlichting en gebouwbeveiliging. Een verdere doelstelling van de groep is ervoor te zorgen dat de door hen geproduceerde aanbevelingen wereldwijd toepasbaar zijn en zo eenvoudig mogelijk passen bij bestaande processen.

Digital Security promoot IoT Qualified Security label

Digital Security, een filiaal van de Econocom groep, heeft de algemene beveiliging van bijna 100 IoT-oplossingen beoordeeld die innovatieve technologieën integreren. De resultaten tonen een significante kloof tussen de behoeften en de veiligheidsmaatregelen die door de fabrikanten zijn vastgesteld. Ongeacht de sector, varieert de gevoeligheid voor cybersecurity sterk van bedrijf tot bedrijf. Dit sterkt Digital Security nog meer in haar geloof van een IoT Qualified Security (IQS) label, een beveiligingsopslag voor oplossingen met geconnecteerde objecten dat rekening houdt met alle componenten die gebruikt worden om dienstverlening te leveren. Dit IQS-label werd eind vorig jaar gelanceerd.

ZingBox kondigt samenwerking met VMware aan voor betere beveiliging IoT

ZingBox, een leverancier van beveiligingsoplossingen voor het Internet der Dingen (IoT), en VMware zullen een verbeterde beveiliging voor IoT-bedrijfsimplementaties leveren. Beide bedrijven zullen samenwerken om IoT-beveiliging te versterken door de IoT-persoonlijkheidsgerichte benadering van ZingBox te integreren met VMware Pulse IoT Center, een IoT-infrastructuurbeheer oplossing. ZingBox introduceert het vertrouwenselement tussen IoT-apparaten en de open source SDK, leveranciersonafhankelijk, door de unieke persoonlijkheid van elk apparaat te onderscheiden en aanvaardbaar gedrag te handhaven op basis van regels die zijn gemaakt binnen het VMware Pulse IoT Center.

Oracle en Mitsubishi Electric ontwikkelen IoT-platform voor slimme productie

Oracle gaat met Mitsubishi Electric Corporation samenwerken voor de ontwikkeling van een Internet of Things (IoT) platform voor slimme productie. Mitsubishi Electric ontwikkelde met behulp van Oracle Cloud haar nieuw FA-IT Open platform voor fabrieksautomatisering. Het cloud platform kan worden gebruikt voor het beheer van meerdere fabrieken, voor de koppeling van productielocaties met door de cloud ondersteunde optimalisatie-diensten voor de bevoorradingsketen alsook voor andere applicaties. FA-IT Open Platform maakt gebruik van Oracle Database Cloud, Oracle Java Cloud, Oracle BI Cloud, Oracle IoT Cloud, Oracle IoT Production Monitoring Cloud, Oracle SOA Cloud en Oracle Infrastructure. De ontvangen informatie wordt in real-time van gereedschapsmachines en productieterminals door Oracle IoT Cloud ontvangen waardoor efficiënte real-time verwerking met uitbreidbare infrastructuur mogelijk is.

Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI)
+32 (0)2 716 43 90
info@bcdi.be
Een initiatief van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en Sirris
Une initiative du Centre Scientifique et Technique de la Construction (CSTC) et de Sirris
An initiative of the Belgian Building Research Institute (BBRI) and Sirris.

+© 2015 BCDI. All Rights Reserved.
Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI).
+32 (0)2 716 43 90 | info@bcdi.be