TopMenu

  • Mozilla lanceert vernieuwde “Things gateway”

Mozilla lanceert vernieuwde “Things gateway”

Mozilla kondigde recentelijk aan dat men zijn eigen “Things Gateway” kan bouwen om aangesloten apparaten rechtstreeks vanaf het Internet te bedienen. Mozilla startte met “Project Things”, met als doel een gedecentraliseerd ‘Internet of Things’ te bouwen dat gericht is op veiligheid, privacy en interoperabiliteit. De lancering maakt het voor iedereen met een Raspberry Pi mogelijk om zijn eigen “Things Gateway” te bouwen. Eens ingesteld, zal de gateway u begeleiden bij de verbinding met uw netwerk en bij de toevoeging van uw apparaten. Het installatieproces biedt een veilige URL waarmee men zijn aangesloten apparaten kan beheren en bedienen.

FEE organiseert derde internationaal smart building – smart home congres!

Na het succes van vorig jaar, organiseert de Federatie van de Elektriciteit en de Elektronica (FEE), haar derde internationaal “Smart Buildings – Smart Homes” congres op donderdag 31 mei in de Kinepolis Antwerpen.

Het congres zal de klemtoon leggen op de laatste technische ontwikkelingen en innovaties op het vlak van design, realisatie beheer en architectuur van gebouwen. Het congres zal tevens een overzicht geven over de ontwikkelingen en toepassingen voor intelligente woningen waarbij de opkomst van het Internet der Dingen aan belang wint. U kunt het uiterst interessant programma hier raadplegen: http://www.feesmartbuilding.be. Voor meer informatie hieromtrent, gelieve contact op te nemen met Jessica Nielsen van het FEE (j.nielsen@feebel.be).

Unified Office introduceert Operational Performance Service voor IoT

Unified Office, een service provider van gevirtualiseerde private netwerktechnologieën, kondigde aan dat het zijn bereik heeft uitgebreid van monitoring en analyse van IoT-gegevens naar het daadwerkelijk triggeren van wijzigingen in infrastructuur- en omgevingscontroles op basis van die gegevens. De Total Connect Now Operations Performance Suite TM2.0, slim gelaagd op de IoT-infrastructuurbeheer (inclusief monitoring, onderhoud, optimalisatie en extra waardecreatie door middel van data en analyse) geeft klanten een universeel beeld van hoe hun installaties presteren.

Sigma Designs lanceert volgende generatie Z-Wave 700-serie chipsets

Sigma Designs, een toonaangevende leverancier van intelligente systeem-op-chip (SoC) -oplossingen voor smart home IoT, onthulde zijn nieuwe 700-serie Z-Wave-platform. Dit platform biedt talrijke prestaties en technologische verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie en RF-prestaties, is ook kosteneffectief en gebouwd om de slimme woning van stroom te voorzien. De Z-Wave 700-serie is een langeafstands-, energiebesparend en toekomstbestendig hardware platform met geïntegreerde softwaretools en bouwstenen waarmee een hele nieuwe generatie Z-Wave-sensorapparaten mogelijk wordt. De 700-serie zal trend van apparaten op batterijen stimuleren, waardoor systemen voor kunstmatige intelligentie en machine-learning kunnen worden gebruikt om sensorgegevens te gebruiken en slimme woningen intelligenter, veiliger en meer verbonden te maken.

Machfu kondigt release van MACH-3 Industrial IoT-platform en gateway aan!

Machfu, een technologiebedrijf in de Industrial Internet of Things (IIoT), heeft de release aangekondigd van zijn MACH-3 IIoT gateway, een apparaat waarmee bedrijven in energie, water, olie, gas en andere industriële segmenten naadloos infrastructuur kunnen verbinden met op cloudgebaseerde IoT en bestaande SCADA-systemen. De gateway is ontworpen om zowel de verbinding en het beheer van apparaten te vereenvoudigen alsook om een veilig en eenvoudig aanpasbaar toepassingsraamwerk te bieden voor het verwerken en beheren van gegevens aan de rand van het netwerk. Door dit platform in te zetten, kunnen bedrijven eenvoudig gegevens uit verschillende bronnen (zoals sensoren, controllers, smart grids, enz.) openen en analyseren via beveiligde draadloze en bekabelde verbindingen, en ‘edge’ en ’emerging web-based’ industriële IoT-toepassingen op bestaande infrastructuur creëren en snel integreren.

 

 

Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI)
+32 (0)2 716 43 90
info@bcdi.be
  Een initiatief van Buildwise en Sirris
Une initiative de Buildwise et de Sirris
An initiative of Buildwise and Sirris

+© 2015 BCDI. All Rights Reserved.
Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI).
+32 (0)2 716 43 90 | info@bcdi.be