TopMenu

  • IoTium zet in op beveiligd afstandsbeheer en connectiviteit voor gebouwbeheersystemen

IoTium zet in op beveiligd afstandsbeheer en connectiviteit voor gebouwbeheersystemen

IoTium, een bedrijf dat zich toespitst op netwerkbeveiliging voor het Industrial Internet of Things (IIoT) en Relevant Solutions, een leverancier van kritieke serviceoplossingen, kondigden een strategische alliantie aan om gepatenteerde “One-Click” implementatie aan klanten van Relevant Solutions aan te kunnen bieden. In het kader van de overeenkomst zal het Network-as-a-Service (NaaS) aanbod van IoTium worden geïmplementeerd naast producten voor gebouw- en energiebeheer van Relevant Solutions. Dit zal bedrijven in staat stellen om hun gebouwbeheersystemen veilig te kunnen verbinden met applicaties gebaseerd op de cloud.

VMware en SAP wensen IoT-bedrijfsoplossingen te versnellen!

VMware zal met SAP gaan samenwerken met als doel een geïntegreerde Internet of Things (IoT) oplossing te creëren die de implementatie en het beheer van IoT use cases van apparaten, infrastructuur, cloud en toepassingsdomeinen ondersteunt. Het doel is de snelle implementatie, schaalbaarheid en uitvoering van IoT-projecten mogelijk te maken. VMware biedt bedrijven met haar  gamma van VMware Pulse IoT-oplossingen een stabiele infrastructuur aan voor al hun IoT-projecten en een managementoplossing om ‘dingen’ veilig te configureren en te monitoren.

Schneider Electric lanceert IoT-platform voor gebouwen!

Schneider Electric introduceerde onlangs EcoStruxure Building, een open, interactief IoT-platform voor slimme gebouwen. EcoStruxure Building is de laatste toevoeging aan de EcoStruxure van Schneider Electric, de IoT-enabled, open-source plug-and-play architectuur die end-to-end oplossingen levert in een aantal expertisedomeinen voor vier eindmarkten: gebouwen, datacenters, industrie en infrastructuur. Met een open architectuur kunnen ontwikkelaars, partners en klanten veilig communiceren met en gegevens delen via SDK en API.

Amazon kondigt nieuwe Echo Plus aan voor de slimme woning!

Alexa zal voortaan niet alleen dienen voor stemcommando’s voor andere slimme woningsystemen, het wordt ook een platform voor de slimme woning. Met zijn ingebouwde smart home hub maakt Echo Plus makkelijk verbinding met compatibele smart home appareten. Zeg gewoon: ‘Alexa, ontdek mijn apparaten’ en Echo Plus zal automatisch compatibele lichten, sloten, pluggen, switches en meer ontdekken en installeren zonder dat er extra hubs of apps nodig zijn. Deze eenvoudige set-up werkt met een verscheidenheid aan ZigBee-producten van toonaangevende merken zoals Philips Hue, GE, Kwikset etc.

Hitachi Data Systems, Pentaho en Hitachi Insight Group bundelen krachten in Hitachi Vantara!

Hitachi heeft Hitachi Vantara gelanceerd om data gedreven oplossingen voor commerciële en industriële bedrijven te leveren. Het nieuwe bedrijf richt zich op de opkomende IoT markt. Hitachi Vantara zal de vertrouwde data management- en analysetechnologieën ontwikkelen waaronder Hitachi’s populaire data-infrastructuur, opslag- en berekeningsoplossingen en Pentaho-software. Het zal ook de ontwikkeling van strategische software- en dienstenoplossingen leiden, waaronder Hitachi’s smart data center software en -diensten, Lumada. Het Lumada IoT-platform is nu verkrijgbaar als een alleenstaande, commerciële softwareaanbieding en voor co-creatie diensten van Hitachi. De 2.0 versie van Lumada is volledig geüpdatet met verbeterde kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en geavanceerde analytische mogelijkheden.

Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI)
+32 (0)2 716 43 90
info@bcdi.be
Een initiatief van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en Sirris
Une initiative du Centre Scientifique et Technique de la Construction (CSTC) et de Sirris
An initiative of the Belgian Building Research Institute (BBRI) and Sirris.

+© 2015 BCDI. All Rights Reserved.
Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI).
+32 (0)2 716 43 90 | info@bcdi.be