TopMenu

  • Machfu kondigt release van MACH-3 Industrial IoT-platform en gateway aan!

Machfu kondigt release van MACH-3 Industrial IoT-platform en gateway aan!

Machfu, een technologiebedrijf in de Industrial Internet of Things (IIoT), heeft de release aangekondigd van zijn MACH-3 IIoT gateway, een apparaat waarmee bedrijven in energie, water, olie, gas en andere industriële segmenten naadloos infrastructuur kunnen verbinden met op cloudgebaseerde IoT en bestaande SCADA-systemen. De gateway is ontworpen om zowel de verbinding en het beheer van apparaten te vereenvoudigen alsook om een veilig en eenvoudig aanpasbaar toepassingsraamwerk te bieden voor het verwerken en beheren van gegevens aan de rand van het netwerk. Door dit platform in te zetten, kunnen bedrijven eenvoudig gegevens uit verschillende bronnen (zoals sensoren, controllers, smart grids, enz.) openen en analyseren via beveiligde draadloze en bekabelde verbindingen, en ‘edge’ en ’emerging web-based’ industriële IoT-toepassingen op bestaande infrastructuur creëren en snel integreren.

 

 

Hager Group en Silicon Labs lanceren immotica oplossing

Hager Group en Silicon Labs hebben samengewerkt om een slim thuisplatform te creëren dat naadloze connectiviteit mogelijk maakt voor applicaties die gebruikmaken van meerdere draadloze standaarden, waaronder Bluetooth Low Energy (LE), KNX en Sigfox. De nieuwe Hager Smart RF-module bevat het EFR32 Wireless Gecko-systeem-op-chip (SoC) -apparaat van Silicon Labs voor veelzijdige, energie-efficiënte multiprotocol- en multibandconnectiviteit op 2,4 GHz, 868 MHz en 433 MHz. De kleine slimme RF-module op stempelformaat is ideaal voor domotica, omgevingsondersteund wonen en commerciële automatiseringstoepassingen die uitstekende RF-prestaties, ultralaag vermogen, draadloze multiprotocol-connectiviteit, eenvoudige applicatie-ontwikkeling en interoperabiliteit met IoT-toepassingen en smartphones vereisen.

Thread Group en Zigbee Alliance maken beschikbaarheid van Dotdot over IP-netwerk bekend

De Zigbee Alliance en de Thread Group hebben de beschikbaarheid van de Dotdot-specificatie via het IP-netwerk van Thread aangekondigd. Zij geven aan dat dit de eerste keer is dat ontwikkelaars met vertrouwen een gevestigde, open en interoperabele IoT-taal kunnen gebruiken via een laag vermogen draadloos IP-netwerk. Dit zal bijdragen tot de vereniging van de gefragmenteerde sector van aangesloten apparaten en tot de ontsluiting van nieuwe markten.

Dotdot is de universele taal van de Zigbee Alliance voor het IoT waardoor ‘slimme’ objecten op elk netwerk kunnen samenwerken. Thread is de open, IPv6-gebaseerde, energiebesparende, veilige en ‘toekomstbestendige’ mesh-netwerktechnologie voor IoT-producten van de Thread Group.

ICONICS kondigt IoTWorX aan!

ICONICS, een wereldwijde leverancier van automatiseringssoftware, biedt geavanceerde OPC UA en BACnet aan voor gecertificeerde visualisatie-, analyse- en mobiele softwareoplossingen voor elke toepassing op het vlak van energie, productie, industrie of gebouwenautomatisering. ICONICS heeft zijn IoTWorX-softwaresuite voor het Internet Industrial of Things (IIoT) aangekondigd. Dit omvat ondersteuning voor meerdere besturingssystemen, waaronder Windows 10 IoT Enterprise en Windows 10 IoT Core, evenals voor verschillende op Linux-gebaseerde besturingssystemen waaronder Ubuntu en Raspbian. De IoTWorX-softwaresuite biedt een kosteneffectieve end-to-end oplossing voor elke industriële of gebouwautomatiseringsapplicatie.

Multiprotocol draadloze software van Silicon Labs bevordert IoT-connectiviteit

Silicon Labs heeft een nieuw dynamisch multiprotocol-software uitgebracht voor zijn Wireless Gecko-systeem-op-chip (SoC) en moduleportfolio, waardoor gelijktijdige bediening van Zigbee en Bluetooth low energy (LE) op één enkele SoC mogelijk is . Deze multiprotocol-oplossing maakt geavanceerde functionaliteit voor Internet of Things (IoT) -toepassingen mogelijk zonder de extra complexiteit en hardwarekosten van een twee-chiparchitectuur. Dynamische multiprotocol-software stelt gebruikers in staat om Zigbee-meshnetwerken rechtstreeks via Bluetooth te gebruiken, bij te werken, te controleren en te monitoren met smartphone apps. De software maakt het ook eenvoudiger om schaalbare service-infrastructuur te implementeren door op Zigbee gebaseerde “connected lighting” en gebouwautomatiseringssystemen uit te breiden met Bluetooth bakens.

Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI)
+32 (0)2 716 43 90
info@bcdi.be
Een initiatief van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en Sirris
Une initiative du Centre Scientifique et Technique de la Construction (CSTC) et de Sirris
An initiative of the Belgian Building Research Institute (BBRI) and Sirris.

+© 2015 BCDI. All Rights Reserved.
Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI).
+32 (0)2 716 43 90 | info@bcdi.be