TopMenu

  • FEE organiseert derde internationaal smart building – smart home congres!

FEE organiseert derde internationaal smart building – smart home congres!

Na het succes van vorig jaar, organiseert de Federatie van de Elektriciteit en de Elektronica (FEE), haar derde internationaal “Smart Buildings – Smart Homes” congres op donderdag 31 mei in de Kinepolis Antwerpen.

Het congres zal de klemtoon leggen op de laatste technische ontwikkelingen en innovaties op het vlak van design, realisatie beheer en architectuur van gebouwen. Het congres zal tevens een overzicht geven over de ontwikkelingen en toepassingen voor intelligente woningen waarbij de opkomst van het Internet der Dingen aan belang wint. U kunt het uiterst interessant programma hier raadplegen: http://www.feesmartbuilding.be. Voor meer informatie hieromtrent, gelieve contact op te nemen met Jessica Nielsen van het FEE (j.nielsen@feebel.be).

Unified Office introduceert Operational Performance Service voor IoT

Unified Office, een service provider van gevirtualiseerde private netwerktechnologieën, kondigde aan dat het zijn bereik heeft uitgebreid van monitoring en analyse van IoT-gegevens naar het daadwerkelijk triggeren van wijzigingen in infrastructuur- en omgevingscontroles op basis van die gegevens. De Total Connect Now Operations Performance Suite TM2.0, slim gelaagd op de IoT-infrastructuurbeheer (inclusief monitoring, onderhoud, optimalisatie en extra waardecreatie door middel van data en analyse) geeft klanten een universeel beeld van hoe hun installaties presteren.

Sigma Designs lanceert volgende generatie Z-Wave 700-serie chipsets

Sigma Designs, een toonaangevende leverancier van intelligente systeem-op-chip (SoC) -oplossingen voor smart home IoT, onthulde zijn nieuwe 700-serie Z-Wave-platform. Dit platform biedt talrijke prestaties en technologische verbeteringen op het gebied van energie-efficiëntie en RF-prestaties, is ook kosteneffectief en gebouwd om de slimme woning van stroom te voorzien. De Z-Wave 700-serie is een langeafstands-, energiebesparend en toekomstbestendig hardware platform met geïntegreerde softwaretools en bouwstenen waarmee een hele nieuwe generatie Z-Wave-sensorapparaten mogelijk wordt. De 700-serie zal trend van apparaten op batterijen stimuleren, waardoor systemen voor kunstmatige intelligentie en machine-learning kunnen worden gebruikt om sensorgegevens te gebruiken en slimme woningen intelligenter, veiliger en meer verbonden te maken.

Machfu kondigt release van MACH-3 Industrial IoT-platform en gateway aan!

Machfu, een technologiebedrijf in de Industrial Internet of Things (IIoT), heeft de release aangekondigd van zijn MACH-3 IIoT gateway, een apparaat waarmee bedrijven in energie, water, olie, gas en andere industriële segmenten naadloos infrastructuur kunnen verbinden met op cloudgebaseerde IoT en bestaande SCADA-systemen. De gateway is ontworpen om zowel de verbinding en het beheer van apparaten te vereenvoudigen alsook om een veilig en eenvoudig aanpasbaar toepassingsraamwerk te bieden voor het verwerken en beheren van gegevens aan de rand van het netwerk. Door dit platform in te zetten, kunnen bedrijven eenvoudig gegevens uit verschillende bronnen (zoals sensoren, controllers, smart grids, enz.) openen en analyseren via beveiligde draadloze en bekabelde verbindingen, en ‘edge’ en ’emerging web-based’ industriële IoT-toepassingen op bestaande infrastructuur creëren en snel integreren.

 

 

Hager Group en Silicon Labs lanceren immotica oplossing

Hager Group en Silicon Labs hebben samengewerkt om een slim thuisplatform te creëren dat naadloze connectiviteit mogelijk maakt voor applicaties die gebruikmaken van meerdere draadloze standaarden, waaronder Bluetooth Low Energy (LE), KNX en Sigfox. De nieuwe Hager Smart RF-module bevat het EFR32 Wireless Gecko-systeem-op-chip (SoC) -apparaat van Silicon Labs voor veelzijdige, energie-efficiënte multiprotocol- en multibandconnectiviteit op 2,4 GHz, 868 MHz en 433 MHz. De kleine slimme RF-module op stempelformaat is ideaal voor domotica, omgevingsondersteund wonen en commerciële automatiseringstoepassingen die uitstekende RF-prestaties, ultralaag vermogen, draadloze multiprotocol-connectiviteit, eenvoudige applicatie-ontwikkeling en interoperabiliteit met IoT-toepassingen en smartphones vereisen.

Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI)
+32 (0)2 716 43 90
info@bcdi.be
Een initiatief van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) en Sirris
Une initiative du Centre Scientifique et Technique de la Construction (CSTC) et de Sirris
An initiative of the Belgian Building Research Institute (BBRI) and Sirris.

+© 2015 BCDI. All Rights Reserved.
Belgian Centre for Domotics and Immotics (BCDI).
+32 (0)2 716 43 90 | info@bcdi.be